Een boost van het kennisniveau van Asfaltcentrale.nl

12 februari 2018 08:05
Asfalt bijeenkomst

Het jaar 2018 is amper van start maar bij Asfaltcentrale.nl zijn de eerste stappen reeds gemaakt. Terwijl de Asfaltcentrales midden in de revisieperiode zaten, was het afgelopen januari de uitgelezen kans om met het personeel een aantal inspirerende sessies te organiseren. Veiligheid, teambuilding en diverse kennis uitwisselingen stonden hierbij centraal.

Om elkaar beter te leren kennen is iedereen aan het woord gekomen om zich kort voor te stellen en een interessant weetje bij te dragen over de locatie waar hij of zij werkzaam is. De intentie is dan ook om het personeel onderling met meer regelmaat te doen wisselen van werklocatie. Hierdoor kan het onverhoopt wegvallen van personeel om welke reden dan ook eenvoudiger worden opgevangen en kunnen we met z’n allen efficiënter te werk gaan. Daarnaast kan het delen van onderlinge ervaringen en kennis ons naar een hoger niveau tillen.

Bij Asfaltcentrale.nl staat veiligheid te alle tijden centraal, al het personeel van de asfaltcentrales is dan ook op herhaalcursus geweest voor Bedrijfshulpverlening (BHV). Trots kondigen wij aan dat al ons personeel opnieuw het BHV-diploma hebben behaald. Zo waarborgen we niet de veiligheid van onze klanten en onszelf maar zorgen we er tevens voor dat er altijd voldoende BHV-ers aanwezig zijn.

Personeel in diverse functies is samengekomen op het terrein van de APM in Bergen op Zoom. Een presentatie op het gebied van duurzaamheid, kwaliteitscontrole en wet & regelgeving stond hierbij centraal. Daarnaast bood dit een goede basis voor een gefundeerde discussie hoe de bijhorende uitdagingen ervaren worden maar vooral ook opgelost kunnen worden. Tevens zijn alle machinisten wederom getoetst en geslaagd voor het veiligheidscertificaat van SOMA.

De technologen zijn samengekomen op het centraal laboratorium in Culemborg en zijn ter plaatse bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaam asfalt en hebben daarnaast een demonstatie gekregen van PIM, het nieuwe software pakket voor de registratie van kwaliteitscontrole op ons asfalt.

Tot slot staat er een software-update voor onze weegbruggen in het vooruitzicht. Reden genoeg om alle mengers van de verschillende asfaltcentrales bij elkaar te nemen en hen kennis te laten maken met deze nieuwe software. De software zal op termijn worden uitgebreid met camera’s voor kentekenherkenning en automatische facturatie van de weegbruggegevens. Hierdoor wordt niet alleen de kans op menselijke fouten verkleint maar vooral de dienstverlening naar onze klanten vergroot. Ook de monteurs zijn meteen op de hoogte gebracht en bijgeschoold om onverhoopte storingen sneller dan ooit op te lossen.

Al in al kunnen we concluderen dat wij in 2018 weer fris van start gaan en u weer graag tegemoet zien op één van onze asfaltcentrales.